Circul strangerii de fonduri

ianuarie 25, 2010

Un fenomen care personal ma dezgusta e valul de ipocrizie care ne ineaca de fiecare data cand se intampla un fenomen castastrofal. Sa luam de exemplu pe cel mai recent – Haiti. Pana acum o luna nici naiba nu stia ce viata e in Haiti. Nici naiba nu dadea nici o ceapa degerata pe faptul ca indivizii aia sunt saraci lipiti si mor de foame, de droguri sau de gloantele vreunui cretin inarmat. Si vine cataclismul…

Dintr-o data toti murim de grija haitienilor, si nu mai putem trai fara sa le donam… si sa avem grija ca lumea stie de donatia noastra. Adica suntem buni la suflet dar trebuie sa se stie. Si sa fim laudati pentru asta.

De ce trebuie de fiecare data sa se faca un circ din donatiile astea? De ce nu pot avea oamenii bunul simt sa doneze fara sa se laude ca o fac. Sa ajute pentru ca simt ca trebuie si ca pot sa ajute nu pentru ca au nevoie de circ.

Ca o mica paralela, anul trecut cand s-au facut declaratiile de venit am decis impreuna cu cativa apropiati sa donam impozitul unei fundatii care construia un centru medical pentru copii in Bucuresti. Initiativa laudabila, a avut un succes enorm si drept urmare s-a infiintat acel centru. Ce m-a deranjat a fost faptul ca s-a organizat un mare concert “de binefacere” prin care s-a sarbatorit evenimentul. Cred ca timpul, banii si efortul puteau mai bine sa merga in dotarea unui alt spital sau a unei alte sectii si nu pentru circul si distractia prostimii.

Poate acesta va fi un moment de evolutie intelectuala si spirituala – momentul cand nu va mai trebui sa ne laudam cu actiunile de ajutor ci sa le facem pentru ca “asa e bine”… si atat. Pana atunci… distractie placuta (?) la circ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: